Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Muž si vpálil do hrude klinec, lekári mu zastavili srdce!

Dennis mal obrovské šťastie, že prežil
Dennis mal obrovské šťastie, že prežil (Zdroj: YouTube)

NEW JERSEY - Triviálna chyba takmer stála muža z amerického New Jersey život. Dennis Hennis (52) minulú sobotu pri práci na susedovej streche totiž otočil zaseknutú klincovačku proti sebe a tá v tej chvíli vystrelila. Desaťcentimetrový klinec sa mu zabodol rovno do srdca.

Klinec prešiel cez hrudný kôš do pravej strany životne dôležitého orgánu a vtedy sa začal boj o život. Kvôli hmle nemohli muža previezť do nemocnice letecky a po ceste dostal dve zástavy srdca. Napriek tomu sa ho podarilo zachrániť.

"Museli mi na 40 minút zastaviť srdce, aby ho napravili. Potom mi dali výboj a teraz som tu živý. Je to ohromujúce," uviedol Hennis, ktorý strávil na operačnej stále dve hodiny.

"Uzavreli sme ranu, jeho srdce je silné. Mal veľké šťastie. Muselo sa stať veľa vecí, aby zostal nažive. Našťastie si klinec nevybral sám, dostalo sa mu pohotovej lekárskej starostlivosti...," povedal televízii WPVI chirurg Michael Rosenbloom.

Hennis by sa mal podľa lekárov plne zotaviť. Už teraz plánuje, že sa vráti k svojej práci staviteľa, inak by sa vraj zbláznil. "V túto chvíľu som ten najšťastnejší človek na svete. Som živý a navyše sa mi v predchádzajúcom týždni na moje narodeniny narodil vnuk," dodal v piatok Hennis.

Klinec do srdca

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu