Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalší útok Anonymous: Napadli stránku britského ministerstva vnútra

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LONDÝN - Britské ministerstvo vnútra dnes oznámilo, že v noci nebola dočasne prístupná jeho internetová stránka. K zodpovednosti za jej zablokovanie sa prihlásili hackeri zo skupiny Anonymous.Hackeri z Anonymous zaútočili na stránku britského ministerstva vnútra

Hackeri tiež vyhlásili, že v sobotu v noci zaútočili na stránku britského ministerstva spravodlivosti a varovali, že na britské vládne stránky budú útočiť každú sobotu. Údajní hackeri, ktorí tvrdia, že majú vzťahy s Anonymous, na Twitteri oznámili, že sobotňajšie útoky podnikli na protest proti navrhovaným opatreniam na sledovanie, proti britskej politike vydávania osôb do zahraničia a proti zhoršeniu stavu občianskych slobôd.

Autenticitu týchto tvrdení nebolo možné overiť. Útoky, ku ktorým došlo v sobotu, spočívajú v zablokovaní prístupu na stránky ich zahltením a ich vykonanie je relatívne jednoduché. Takéto útoky vo všeobecnosti nespôsobia trvalé škody. Ministerstvo vnútra vo vyhlásení pripustilo, že jeho stránka mohla byť terčom "internetového protestu".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu