Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zúfalý Grék si vzal život kvôli kríze, lúčili sa s ním stovky ľudí

Trúchliaci počas pohrebu vykrikovali slogany. Zobraziť galériu (11)
Trúchliaci počas pohrebu vykrikovali slogany. (Zdroj: SITA)

ATÉNY - Stovky Grékov sa v sobotu zúčastnili na pohrebe 77-ročného muža, ktorý sa v stredu priamo pred budovou parlamentu v centre Atén zastrelil.

Zábery z poslednej rozlúčky s Dimitrisom Chrisoulom odvysielala aj štátna televízna stanica. Jeho dcéra pritom zúfalý čin svojho otca označila za "čisto politický". "Nevedel som nájsť iné riešenie na dôstojný koniec ešte predtým, ako by som sa začal hrabať v odpadkoch, aby som sa najedol," napísal Chrisoulas vo svojom liste na rozlúčku. Na pohreb prišli aj odporcovia vládnych úsporných opatrení, ktoré podľa nich spôsobili jeho smrť.

Podľa zverejnených informácií si Chrisoulas strelil do hlavy pri vchode do stanice metra na Námestí ústavy, ktoré je známe ako dejisko masových protestov proti vládnym úsporným opatreniam. S tými súvisí aj samotný incident, keďže samovrah pred výstrelom údajne kričal, že nechce zanechať svojim deťom dlhy. Miesto tragédie sa nachádza iba asi sto metrov od budovy parlamentu a v čase rannej špičky bolo námestie plné ľudí ponáhľajúcich sa do práce. Smrteľne zraneného muža sanitka dopravila do blízkej nemocnice, kde mu však už nedokázali pomôcť.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu