Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Streľba v Prahe: Prenasledovali vydierača-falošného policajta

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Nepravý policajt a vydierač v jednej osobe bol protagonistom scén ako z akčného filmu, ktoré sa v utorok odohrali na výpadovke na juhu Prahy.

Ako dnes objasnila hovorkyňa Generálnej inšpekcie bezpečnostných zborov Radka Sandorová, muž vydávajúci sa za príslušníka polície požadoval od istej trestne stíhanej ženy 300.000 korún (takmer 12.200 eur) za ovplyvnenie jej kauzy.

Poškodená odovzdala páchateľovi 200.000 korún (8132 eur) a zvyšok mu mala priniesť práve v utorok. Pôvodne mal vydierač skončiť hneď v putách, jeho zadržanie sa však zvrtlo a muž začal unikať na aute.

Keďže bezohľadnou jazdou vážne ohrozoval iných účastníkov cestnej premávky a na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti sa rozhodli použiť zbrane aj s ohľadom na fakt, že sa agresivita vodiča stupňovala a automobil nebolo možné zastaviť iným spôsobom.

Pri streľbe zasiahli náboje i dva okoloidúce civilné vozidlá. Ľahké zranenia utrpel náhodný okoloidúci, toho však podľa informácií internetového servera iDnes.cz nezasiahol projektil, ale črepina, ktorá odletela z jedného z okoloidúcich vozidiel. Prípad rieši pražská kriminálna polícia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu