Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Tínedžeri vraždili chladnokrvne ako Breivik: Mužom rozdávali rany istoty!

V tejto budove sa odohrali brutálne vraždy
V tejto budove sa odohrali brutálne vraždy (Zdroj: blikk.hu)

SOPORNI - Besnenie podobné správaniu nórskeho masového vraha Breivika sa odohralo v utorok 17. apríla v maďarskom meste Soproni. Traja tínedžeri, Roland V. (19), Attila T. (19) a Tamás M. (18), chladnokrvne zavraždili dvoch mužov v streleckom klube.

Gang tínedžerov si našťastie zobral na mušku „iba“ šéfa strelnice Sándora Sz. (†53) a jedného z miestnych obyvateľov Ervina B. (†43), ktorých telá doslova rozstrieľali. Je teda zrejmé, že ak by sa im do cesty dostali viacerí, skončili by podobne.

Ako píše portál tvnoviny.sk vodcom gangu bol pravdepodobne Roland. Ten mal spolu s Atillom na svedomí samotné zabíjanie, zatiaľ čo najmladší Tamás striehol pred strelnicou. "Zavraždený 53-ročný šéf streleckého klubu Sándor Sz. všetkých mladíkov veľmi dobre poznal, aj Roland bol členom streleckého klubu. V neskorých popoludňajších hodinách bez obáv a toho, žeby čokoľvek tušil, dal chlapcom do rúk zbrane. Tí najskôr mierili naozaj na terče. Odrazu sa však Attila náhle otočil doprava a chladnokrvne začal páliť na Sándora. Guľky zo zbrane zasiahli tvár a krk obete ,” rekonštruoval popravu Tibor Takács z polície.

Potom, ako Sándor Sz. padol mŕtvy na zem, tínedžeri mu ešte uštedrili ranu istoty. V tom ich však prerušil Ervin B. so slovami: Čo to robíte? "V tom momente na neho vrahovia spustili paľbu zo zbraní. Prvý výstrel vyšiel zo zbrane Attilu. Ervina, ktorý sa snažil uniknúť od vrahov a bol klačiac na kolenách otočený chrbtom, následne zasiahol ešte do chrbta aj Roland. Ervin, ale ešte aj po tejto rane, ostal nažive. Attila vtedy k nemu pristúpil a z bezprostrednej blízskosti mu vpálil guľku do hlavy,” opisuje portál vyjadrenie šéfa kriminálky Zsolta Bánhalmiho.

Vraždiaca skupinka potom zo strelnice vzala strelné zbrane, peniaze a strelecký denník. Práve ten sa im stal osudným a pomohol polícii pri pátraní. Po krádeži mali mladí vrahovia údajne v pláne aj „väčšiu akciu“. Ak by im polícia neprišla na stopu, je takmer isté, že by zabíjali znovu, dodáva portál tvnoviny.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu