Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Záhadná smrť akademika: Na hotelovej izbe ležal nahý a mŕtvy!

Richard Descoings Zobraziť galériu (3)
Richard Descoings (Zdroj: nydailynews.com)

WASHINGTON - Popredného francúzskeho akademika Richarda Descoingsa (†53) našli v utorok nahého a mŕtveho v izbe manhattanského hotela. Newyorská polícia vzhľadom na podozrivé okolnosti úmrtia začala prípad vyšetrovať.

Descoings sa mal v New Yorku zúčastniť na konferencii na Columbia University, v utorok ráno však na jej otvorenie neprišiel. Jeho kolegovia preto zatelefonovali na hotel. Keď jeden zo zamestnancov prišiel okolo deviatej hodiny ráno k dverám izby, zdalo sa mu, že počuje chrápanie a odišiel.

Keď sa francúzsky akademik ani po čase na sympóziu neobjavil, pracovníci hotela vošli o jednej popoludní do izby a našli jeho telo. Polícia neobjavila žiadne náznaky násilného vniknutia do izby, vyšetrovatelia však predpokladajú, že s Descoignsom bola v miestnosti viac ako jedna osoba, a že sa konzumoval alkohol. Za možnú príčinu smrti označujú samovraždu alebo nehodu.

Descoings bol riaditeľom prestížneho Inštitútu politických štúdií v Paríži, ktorý je považovaný za elitnú školu pre budúcich politikov a verejných činiteľov. Zároveň bol členom Štátnej rady, poradného orgánu vlády.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu