Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Skupina zadržaných pravicových extrémistov chystala útoky na osoby i objekty

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Skupina pravicových extrémistov plánovala v Českej republike útoky na vybrané osobnosti a niektoré objekty. Vyšetrovatelia z Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu (ÚOZZ) Polície ČR už v tejto súvislosti obvinili osem mužov a jednu ženu, informoval dnes internetový server iDnes.cz.

Pri domových prehliadkach u podozrivých vo veku 22-37 rokov sa podľa iDnes.cz našli nielen propagačné materiály s neonacistickou symbolikou, ale aj strelné zbrane, suroviny a návod na výrobu náloží.

Hovorca ÚOZZ Pavel Hanták informoval, že členovia skupiny mali aktívne plánovať tzv. priame akcie proti odporcom, predstaviteľom štátu a demokratickému zriadeniu v ČR. Niektorí z členov skupiny sa podieľali na podpaľačskom útoku na rómsku ubytovňu v Aši.

Policajti zadržali členov skupiny pri rozsiahlej koordinovanej akcii 27. marca. Všetci čelia obvineniam zo založenia, podpory a propagácie hnutí smerujúcich k potlačeniu práv a slobôd. Niektorí sú však podozriví aj z iných trestných činov - dvaja z podpaľačského útoku v Aši, iní z podpálenia reštaurácie v Kunratickom lese v desiatom pražskom obvode.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu