Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Francúzsko vyhostilo piatich islamiských radikálov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PARÍŽ - Francúzsko vyhostilo z krajiny dvoch zahraničných islamských radikálov a plánuje deportovať ďalších troch. Späť domov už v pondelok poslali alžírskeho radikála a imáma z Mali.

Vyhostenie čaká aj saudskoarabského a tureckého imáma a islamského radikála z Tuniska. Ministerstvo vnútra vo vyhlásení uviedlo, že vyhostení duchovní sa dopúšťali antisemitských vyhlásení, odmietali západné hodnoty a nútili ženy nosiť moslimské závoje nikáb, ktoré sú vo Francúzsku zakázané. Saudskoarabský imám, ktorý sa dostal na čiernu listinu, sa momentálne nenachádza na území Francúzska, no do krajiny sa už nebude môcť vrátiť.

Potom, čo 23-ročný francúzsky extrémista s alžírskymi koreňmi Mohamed Merah zabil troch vojakov a pred židovskou školou tri deti a rabína, Francúzsko vystupňovalo boj proti islamskému extrémizmu a radikalizmu. V piatok polícia zadržala 19 podozrivých islamistov. Prezident Nicolas Sarkozy sľúbil, že jeho vláda bude bojovať proti všetkým prívržencom a sympatizantom radikálneho islamu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu