Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Vojak obvinený zo zabitia 17 Afgancov: Údajne je strašný ožran!

Robert Bales
Robert Bales

SAN FRANCISCO - Seržant americkej armády Robert Bales (38), ktorý bol v piatok obvinený z úkladnej vraždy počas nedávnej masakry 14 civilistov na juhu Afganistanu, je údajne "strašný ožran". Povedala to žena, ktorá býva v blízkosti jeho americkej základne.

Seržantov právnik John Henry Browne priznal, že pri afganskom incidente mal Bales niečo málo vypité. Žena - Myra Jo Irish - pre agentúru Associated Press uviedla, že ju v roku 2008 v Tacome, keď fajčila vonku pred klubom, Bales obťažoval a pritlačil si jej ruku do rozkroku. S jej priateľom, ktorý jej prišiel na pomoc, sa potom pobil.

Záznamy washingtonskej štátnej polície ukázali, že Bales sa počas uplynulých 10 rokov dostal trikrát do konfliktu so zákonom, vo všetkých prípadoch bol spomenutý alkohol. Prvýkrát to bolo v roku 2002 a ďalšie dva prípady sú z roku 2008, medzi jeho druhou a treťou misiou v Iraku. Na štvrtú misiu išiel v decembri do Afganistanu.

Počas týždňa od zverejnenia mena seržanta Balesa vyšlo najavo, že mal doma finančné problémy, on a maklérska firma, pre ktorú pracoval, boli obvinení z podvodu vo výške 1,5 milióna dolárov.

V roku 2002, pred svojou prvou misiou, bol obvinený z útoku pod vplyvom alkoholu v miestnom kasínu, z ktorého ho vyviedli. Druhý prípad z roku 2008 bola havária, šoféroval pod vplyvom alkoholu, ale vyhovoril sa z toho.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu