Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Šéf britskej diplomacie: Každý má právo na život bez diskriminácie

William Hague
William Hague

ŠTRASBURG - "Musíme čeliť tým, ktorí ohrozujú naše základné hodnoty," povedal dnes šéf britskej diplomacie William Hague, ktorý predsedá Výboru ministrov členských štátov Rady Európy. Jeho slová zazneli pri príležitosti Medzinárodného dňa boja proti rasizmu, ktorý si Európa pripomína dnes, 21. marca.

"Ako členské štáty Rady Európy musíme čeliť všetkým prejavom netolerancie a diskriminácie, ktoré protirečia našim spoločne zdieľaným hodnotám ako sú ľudské práva, demokracie a právny štát," uviedol Hague z pozície predsedu Výboru ministrov Rady Európy.

Hlavným cieľom Rady Európy, medzivládnej organizácie 47 európskych štátov, ktorá vznikla v roku 1949, je ochrana ľudských práv a posilňovanie pluralitnej demokracie, prispievanie k uvedomovaniu si a rozvoju európskej kultúrnej identity, harmonizácia práva európskych krajín a hľadanie riešenia problémov ako je xenofóbia, menšiny a ochrana životného prostredia.

"Musíme odolať tým, ktorí ohrozujú naše hodnoty a zaistiť, aby každý mal právo na život bez diskriminácie a prenasledovania," uviedol Hague.

Rada Európy značnú časť svojej agendy venuje podpore svojich členských štátov pri boji proti rasizmu, netolerancii a diskriminácii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu