Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Česi prežili tragickú zrážku vlakov v Poľsku: Toto je ich smutná spoveď!

Vlakové nešťastie v Poľsku si vyžiadalo 16 mŕtvych Zobraziť galériu (2)
Vlakové nešťastie v Poľsku si vyžiadalo 16 mŕtvych

VARŠAVA - Tragická sobotňajšia zrážka vlakov v Poľsku si vyžiadala 16 mŕtvych a desiatky zranených. Medzi cestujúcimi, ktorí nehodu prežili na vlastnej koži, sú aj dvaja Česi. Študent Marek Sikora (21) a Hana Lipusová. Mladík s ľahkými zraneniami skončil v poľskej nemocnici.

"Cesta bola pokojná, ľudia pospávali a v kupé nás sedelo šesť," opísal situáciu Marek, ktorý sa vracal z tanečnej súťaže. "Zrazu prišiel obrovský náraz a ja som vyletel zo sedadla. A všetko zhaslo," vypovedal študent pre poľský server Fakt.pl.

 "Matne som počul ženu, ktorá stonala a kričala, že jej dieťa nedýcha. Ľudia sa snažili rozbiť sklo, ale nešlo im to," pokračoval v rozprávaní Sikora. A to bolo posledné, čo si zo zrážky pamätá. Potom stratil vedomie a prebudil až na lôžku v nemocnici. Tam sa dozvedel tragickú bilanciu - 16 mŕtvych a skoro 60 zranených.

Česi prežili tragickú zrážku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Nemal telefón, doklady, nič, iba to, v čom prišiel. "Spolubývajúci mi požičal telefón, aby som mohol zavolať rodičom, ktorí o mne nič nevedeli," dodal Marek, ktorý má zlomenú kľúčnu kosť a zranenú pravú nohu. "Som rád, že som nažive," dodáva smutne študent.

Halina, ktorá išla opačným smerom, z Krakova do Varšavy, mala veľké šťastie, nič sa jej nestalo. O pár metrov ďalej ale cestujúci zomreli. "Po náraze som mala pocit, ako by sa na mňa valila lavína kamenia. Potom som si uvedomila, že je to rozbité sklo," uviedla Halina pre Českú televíziu. Nevie presne, ako sa dostala von, pravdepodobne jej pomohli spolucestujúci alebo miestni ľudia.


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu