Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Od katastrofy ich delilo pár minút: České vlaky sa rútili proti sebe

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Pri pražskej Hlavnej železničnej stanici dnes takmer došlo k obrovskej katastrofe. Jeden zo strojvedúcich pravdepodobne prehliadol signalizačné zariadenie zakazujúce jazdu a vošiel na už obsadenú koľaj, uviedol pre spravodajský server Lidovky.cz hovorca železničnej inšpekcie Martin Drápal. V tuneli Balabenka sa tak v rovnakom čase o 15.15 h ocitli dva protiidúce rýchliky.

Súpravy sa napokon zastavili iba 20 metrov od seba. Ich zrážke zabránil automatický zabezpečovač a generálny stop, po ktorom sa zastavili všetky vlakové súpravy.

Podľa informácií servera iDNES.cz išlo o rýchlik smerujúci z Prahy do Letohradu a rýchlik, ktorý prichádzal z Děčína do Prahy.

Hovorca Českých železníc Radek Joklík pre internetové vydanie denníka Mladá fronta DNES o 17.00 uviedol, že vyšetrovatelia sú stále na mieste a že až po dokončení ich práce budú vlaky odtiahnuté na nástupištia na hlavnom nádraží. Cestujúci ich však zväčša opustili a zvyšný kus trasy prešli pešky, dodal.

Všetci, ktorí využívajú železničnú dopravu v smere na Ústí nad Labem, Pardubice a Všetaty, pravdepodobne musia rátať s omeškaniami, vyplýva z informácií českých médií.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu