Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Schettino šéfoval raju nerestí: Sfetovaná posádka a lode plné prostitútok!

Schettino zjavne nebol žiadne neviniatko
Schettino zjavne nebol žiadne neviniatko (Zdroj: SITA)

RÍM - Na zbabelého kapitána potopenej lode Costa Concordia sa valí ďalšia pohroma. Plavby pod velením Francesca Schettina boli miestom, kde kvitla prostitúcia a sfetovaná posádka popíjala alkohol. Tvrdia to bývalí zamestnanci.

"Dôstojníci a posádka boli často opití," hovorí bývalá zamestnankyňa, ktorá sa na Concordii plavila dva mesiace v roku 2010. "Keď bola párty, na lodi nebol nikto triezvy. Nikto, kto by bol schopný v krízovej situácii loď zachrániť," hovorí mladá žena. "Často sa stávalo, že ma sfetovaní členovia posádky sexuálne napádali," dodáva.

Ďalšie obvinenie padlo od ženy, ktorá pod kapitánom Schettinom pracovala ako zdravotná sestra na inej lodi Costa Atlantica. "Na vlastné oči som videla ako niektorí dôstojníci šnupú kokaín. Prostitúcia bola na dennom poriadku," tvrdí.

Costa Crociere, prevádzkovateľ luxusných výletných lodí, svojich zamestnancov ale obhajuje. Na palube vraj platí nulová tolerancia voči drogám. Spoločnosť zároveň pripomenula statočnosť posádky pri záchrane cestujúcich počas nešťastia.

Costa Concordia narazila do útesu 13. januára. Na palube v tej chvíli bolo 4229 ľudí, 32 zomrelo. Kapitán, ktorý je stále v domácom väzení, čelí obvineniu z hromadného zabitia z nedbanlivosti, stroskotania, predčasného opustenia plavidla a zámerne zlého informovania pobrežných úradov o situácii lode.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu