Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Američania odtajnili novú superzbraň, je 7-krát rýchlejšia ako zvuk!

Nová zbraň má nepredstaviteľnú silu
Nová zbraň má nepredstaviteľnú silu (Zdroj: YouTube)

DAHLGREN - Americké námorníctvo vyvíja celkom novú zbraň, ktorá je schopná strieľať rakety na diaľku 50 až 100 námorných míľ (až 185 kilometrov), ktoré dokážu dosiahnuť až sedemnásobok rýchlosti zvuku. Elektromagnetický kanón je dlhý 12 metrov, šírka hlavne činí 12,7 centimetrov.

Dielo je usadené na paralelných koľajniciach, pre svoju funkčnosť využíva magnetické pole a elektrický prúd. Americké námorníctvo zverejnilo video z testovania prototypu zbrane na základni Dahlgren na severe Virgínie. Záznam musel byť kvôli neskutočnej sile zbrane, ktorou oplýva, niekoľkokrát spomalený, aby letiaci projektil bol vôbec vidieť.

Vedci, ktorí zariadenie vyvíjajú, sa zamerali hlavne na dĺžku jej životnosti a tiež na maximálnu rýchlosť, ktorú vystrelené rakety s hmotnosťou 18 kilogramov docielia. Tá dosiahla neuveriteľné číslo, a to 9010 km/h, teda sedemkrát rýchlosť zvuku.

Zbraň, ktorá bude umiestnená na vojnových lodiach námorníctva Spojených štátov, vyvíjajú od roku 2005.Plne funkčné by mala byť a budú v tom pokračovať ešte zhruba ďalších päť rokov. Do tej doby chcú vedci dosiahnuť doletu rakiet na 220 námorných míľ (vyše 400 kilometrov). Superzbraň doteraz stála americkú vládu okolo 240 miliónov dolárov (177 miliónov eur).

Nová americká superzbraň

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu