Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Dvojnásobné nešťastie: Mladík uviazol na Concordii, jeho sestra na Allegre!

Rebecca a James Thomasovci
Rebecca a James Thomasovci (Zdroj: blitzquotidiano.it)

BIRMINGHAM - Keď mohol Mark Thomas (49) po niekoľkohodinovej evakuácii lodi Costa Concordia konečne objať svojho syna Jamesa (19), dúfal, že nič podobné už v živote nezažije. Lenže o pár týždňov neskôr musel obrovským strachom prejsť znova. Jeho dcéra Rebecca (23) totiž po požiari na lodi Coast Allegra uviazla uprostred Indického oceánu.

"Jednoducho tomu nemôžeme uveriť a sme v obrovskom šoku, že sa to stalo znovu. Nedá sa to popísať slovami," povedal Mark. "James bol navyše v lepšej situácii, lebo jeho loď bola pomerne blízko pobrežia, ale Rebecca je uprostred oceánu a my nevieme, čo presne sa bude diať," dodal.

Obaja súrodenci pracujú pre spoločnosť Costa Cruises ako tanečníci. Málokedy sa však plavia spolu. Na palubu Costa Concordie sa v januári dostal len mladší James. Jeho fotografia potom obletela svet, pretože podľa svedectva pasažierov sa pri evakuácii zachoval ako hrdina. Pomocou svojho tela totiž vytvoril ľudský rebrík a pomohol cestujúcim dostať sa do záchranných člnov.

Po Costa Concordii zavládol v pondelok strach aj na jej menšej sestre menom Costa Allegra, ktorá sa plavila v Indickom oceáne. Tú zachvátili po poruche v strojovni obrovské plamene. V ohrození bolo celkovo 1049 ľudí (636 pasažierov a 413 členov posádky). Na lodi nešiel prúd a plavidlo uviazlo v oblasti, ktorú ovládajú piráti. K Allegre po tiesňovom volaní zamierilo niekoľko lodí, aby jej poskytli pomoc. K súostroviu Seychely ju teraz ťahá francúzska rybárska loď.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu