Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Kaddáfího zástankyňu a moderátorku našli mŕtvu!

Haly Misratíová
Haly Misratíová (Zdroj: alarabiya.net)

TRIPOLIS - Moderátorka líbyjskej televízie, ktorá sa až do svojho zatknutia zastávala bývalého líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího, bola nájdená v cele mŕtva. O smrti Haly Misratíovej informovala televízia Al-Arabíja.

Misratíová bola zatknutá vlani v auguste. Do poslednej chvíle sa horlivo zastávala Kaddáfího a odsudzovala členov oddielov, ktoré proti Kaddáfho jednotkám vlani bojovali. Preslávila sa tiež vyhlásením obdoby náboženského dekrétu, ktorý vydala v reakcii na kritiku BR OSN voči Kaddáfímu a potláčaniu nepokojov.

Po jej zatknutí potom bola na facebooku vytvorená stránka venovaná práve tejto moderátorke. Objavili sa na nej výzvy, aby bola žena súdená za vlastizradu a tiež za vydanie falošného náboženského ediktu.

Misratíová pracovala v televízii, ktorú v roku 2009 založil Kaddáfího syn Sajf Islam. Pri svojich reportážach mala niekedy v ruke zbraň a tvrdila, že je ochotná za Kaddáfího zomrieť.

Z Líbye v minulých týždňoch prichádzali správy o mučení, ku ktorému sa uchyľujú bývalí povstalci, ktorí vlani Kaddáfího zvrhli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu