Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Sexuálny maniak z Nemecka zabil päť žien, dostal doživotie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KIEL - Päťnásobného vraha, ktorý pred desaťročiami vraždil zo sexuálnych motívov s cieľom prekonať problémy s nadväzovaním kontaktov so ženami a v jednom z prípade z obáv pred odhalením, poslal krajinský súd v severonemeckom Kieli na zvyšok života za mreže.

Šesťdesiatpäťročný murár z Henstedtu-Ulzburgu severne od Hamburgu v spolkovej krajine Šlezvicko-Holštajnsko pripravil v rokoch 1969-1984 o život brutálnym spôsobom päť dievčat a žien vo veku 15-22 rokov. Štyri z nich prepadol v nočných hodinách na ulici a uškrtil ich, aby následne uspokojil svoje sexuálne chúťky. Piatu obeť najskôr znásilnil a potom zavraždil. Vo všetkých prípadoch išlo o náhodné obete.
      
Páchateľa, otca dvoch dospelých detí, vypátrali kriminalisti 27 rokov po jeho poslednom zločine v apríli 2011, a to vďaka aplikovaniu modernej techniky pri vyhodnocovaní stôp získaných ešte po vražde z roku 1984. Zadržaný sa najskôr priznal iba k tejto vražde, neskôr aj k štyrom ostávajúcim.
      
Aj keď súd konštatoval isté posuny osobnosti, nezistil žiadnu vážnu patologickú poruchu, ktorá by mužovi znemožnila uvedomiť si vážnosť svojho konania alebo sa kontrolovať. Aj preto obhajoba so žiadosťou o miernejší trest neuspela.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu