Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Scéna ako z filmu Blbý a Blbší: Školák primrzol jazykom k značke

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

PRAHA - Hasiči v českom meste Chodov zachraňovali 14-ročného školáka, ktorý v mraze mínus 15 stupňov Celzia olizol dopravnú značku a jazyk sa mu k nej okamžite prilepil. Informoval o tom dnes český spravodajský portál iDNES.cz.

Hasiči v Chodove v Karlovarskom kraji si v piatok večer pred 22.00 h SEČ pripadali ako v česko-slovenskom filme Obecná škola. Mestskí strážnici ich privolali k chlapcovi, ktorému primrzol jazyk k dopravnej značke. Záchranári zvolili šetrnejší spôsob oslobodenia jazyka než učitelia v Obecnej škole, ktorí si pomohli autogénom.

Mestskí strážnici a hasiči najprv obalili značku obväzom, ktorý potom polievali teplou vodou. Hasiči mali na zahriatie značky pripravenú aj teplovzdušnú pištoľ, nakoniec ju však nemuseli použiť.

Chlapca odtrhli od značky a na mieste ho skontrolovala posádka záchrannej služby. Na ošetrenie do nemocnice ho nepreviezla.

Hovorca krajských hasičov dôrazne odrádza všetkých, ktorí by chceli skúsiť podobnú "vylomeninu". Pri nízkych teplotách môže ku kovu ľahko primrznúť aj holá ruka, nieto ešte jazyk. Odtrhávanie je bolestivé aj pri opatrnom postupe a môže zanechať vážne zdravotné následky, varoval hovorca.

Podobný výjazd absolvovali v piatok odpoludnia aj stredočeskí zdravotníci. Ošetrovali malého chlapca, ktorému primrzol jazyk k zábradliu a po odtrhnutí mu veľmi krvácal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu