Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Označovali ho za teroristu, dostal odškodné 465 tisíc dolárov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SAN FRANCISCO - Súd v americkom štáte Kalifornia stanovil odškodné 465 tisíc dolárov (360 tisíc eur) pre moslimského zamestnanca bezpečnostnej služby za to, že ho kolegovia a nadriadení označovali za teroristu a člena al-Káidy.

Ako v stredu informovali noviny San Francisco Chronicle, sudcovia priznali poškodenému Abasovi Idrisovi odškodné za citovú ujmu a ušlú mzdu.
      
Dvadsaťsedemročný muž prestal pracovať pre bezpečnostnú agentúru Andrews International so sídlom v Los Angeles vo februári 2010, keď vedomie firmy nezohľadnilo jeho sťažnosti na obťažovanie. Idris sa sťažoval, že mu nadriadený hovoril o tom, ako moslimovia zabíjajú ľudí. Jeho spolupracovníci ho volali "prekliatym teroristom" a členom al-Káidy, ktorému sa nedá veriť.
      
Idris, ktorého predkovia sú z Eritrey, povedal, že ho nadriadený raz požiadal, aby si nezapínal tmavú bundu, pretože vyzerá "príliš čierne".
      
Firma tvrdí, že svojho bývalého zamestnanca po sťažnostiach povýšili a vyhoveli jeho žiadosti o zmenu pracovnej doby. Obhajkyňa spoločnosti sa plánuje odvolať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu