Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tymošenkovú vo väzení navštívila masérka

Julia Tymošenková za mrežami
Julia Tymošenková za mrežami

CHARKOV - Bývalú ukrajinskú premiérku Juliju Tymošenkovú, ktorá si vo väzení odpykáva sedemročný trest za zneužitie právomocí, v utorok navštívila jej osobná masérka.

Informoval o tom hovorca ženskej väznice v Charkove Jurij Čumak, podľa ktorého si terapeutka sebou priniesla aj špeciálny masážny stôl a celá procedúra mala trvať niekoľko hodín.

Tymošenkovej povolili masáž po tom, ako ukrajinské médiá zverejnili tvrdenia, že politička je odkázaná na lôžko pre neznesiteľnú bolesť chrbta. Ďalší rozruch vyvolali správy z minulého týždňa, podľa ktorých opozičná líderka omdlela v dôsledku požitia liekov predpísaných väzenskými lekármi.

Podľa Čumaka väznicu navštívila aj špeciálna komisia ukrajinského ministerstva zdravotníctva, ktorá Tymošenkovú po masáži vyšetrí. Väzenská správa predtým informovala, že prominentná trestankyňa odmietla masážny stôl ponúkaný väznicou a trvala na "profesionálnom" zariadení.

Tymošenkovej koncom decembra zamietli odvolanie proti rozsudku z 11. októbra, na základe ktorého si má odsedieť sedem rokov za zneužitie premiérskych právomocí pri podpise zmluvy o dodávkach ruského plynu v roku 2009. Následne ju previezli z Kyjeva do Charkova.

Tymošenková navyše čelí ďalším obvineniam týkajúcim sa finančných zločinov, vyšetrovatelia však preverujú aj možnosť, že sa podieľala na vražde poslanca a podnikateľa Jevhena Ščerbana spred 15 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu