Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tymošenková údajne v noci na sobotu upadla do bezvedomia!

Julia Tymošenková
Julia Tymošenková

KYJEV - Väznená ukrajinská expremiérka Julia Tymošenková upadla v noci z piatka na sobotu na dve hodiny do bezvedomia po podaní liekov proti silnému prechladnutiu. Novinárom to dnes v Kyjeve povedal poslanec Oleksandr Turčynov, podpredseda opozičnej strany Vlasť, ktorej Tymošenková predsedá. Príčiny jej prudko zhoršeného zdravia podľa neho lekári neoznámili.

"Pol hodinu pred polnocou vzala Tymošenková lieky proti silnému zápalu horných dýchacích ciest, ktorý sa pripojil k existujúcim problémom s chrbticou, a hneď potom upadla do bezvedomia," povedal Turčynov. Dodal, že lieky Tymošenkovej podal lekársky personál  ženskej väznice v Charkove, kde si odpykáva sedemročný trest za údajne nevýhodnú plynovú zmluvu s Ruskom z roku 2009.

Podľa Turčynova sa potom Tymošenková dvadsať minút márne dovolávala väzenskej stráže, aby privolala lekársku pomoc.

"To všetko sa stalo v cele, ktorá je 24 hodín denne sledovaná kamerou," poznamenal Turčynov. Lekárom podľa neho trvalo ďalších 24 hodín, než dostali Tymošenkovú z "kritického stavu" sprevádzaného veľmi nízkym krvným tlakom. Následne do väznice prišla komisia ministerstva zdravotníctva, ktorá zaistila komplexné klinické vyšetrenie. Po ňom bol stav odsúdenej označený za stabilný.

Tymošenková je vo väzení od vlaňajšieho augusta a prakticky od začiatku sa sťažuje na zdravotné problémy. Trpí silnými bolesťami bedrovej chrbtice, nemôže sa údajne pohybovať a na jej tele sa objavujú záhadné modriny. Vyšetrenie ukrajinskými odborníkmi ale odmieta a trvá na tom, aby jej zdravotný stav posúdil lekársky tím zo zahraničia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu