Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Mních pedofil obchytkával chlapcov v knižnici, platil im pol eura

Richard White
Richard White (Zdroj: thisisbath.co.uk)

TAUNTON - Britský súd v utorok odsúdil benediktínskeho mnícha Richarda Whitea k päťročnému trestu väzenia za zneužívanie malých chlapcov. Cirkev a rodiny obetí prípad zamlčovali takmer dvadsať rokov.

Teraz 66-ročný mních chlapca zneužíval, keď učil zemepis na škole v Downside, ktorá patrí medzi najlepšie rímskokatolícke školy v Anglicku. White si najprv vyhliadol dvanásťročného chlapca, o čom sa neskôr dozvedel predstavený rádu benediktýnov Richard Yeo. Ten však o prípade neinformoval políciu, len zakázal previnilcovi učiť mladých žiakov.

Mních však nalákal ďalšieho dvanásťročného chlapca, a to na staré knihy uložené v neprístupných knižniciach kláštora. Chlapca tam vodil v rokoch 1988 a 1989, obchytkával ho a nútil ho k sexuálnym praktikám. Za to mu platil 50 pencí (0,6 eura). Kamaráti zneužívaného chlapca sa divili, odkiaľ má toľko peňazí na sladkosti. Neskôr im všetko povedal.

Whiteovi, ktorého za jeho homosexuálne sklony šikanovali na vojne, sa darilo dvadsať rokov zneužívanie ututlávať. Popritom prežíval v rôznych cirkevných komunitách.

Polícia prípad odhalila náhodou pri vyšetrovaní iného učiteľa kvôli detskej pornografii. Vyšetrovatelia mu dokázali vinu, za čo ho súd poslal do väzenia na päť rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu