Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Pedofilného tyrana odhalila skrytá kamera

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRUSEL – Belgického pedofila, hľadajúceho cez internet dieťa od dvoch do 12 rokov za účelom sadomasochistických praktík a týrania, sa podarilo zadržať v Holandsku vďaka vyšetrovaniu skrytou kamerou, uviedol dnes spravodajský server belgickej rozhlasovej a televíznej stanice RTBF.

K zadržaniu 51-ročného belgického občana, hľadajúceho cez internet maloleté obete svojich zvrátených sexuálnych chúťok, došlo po tom, ako holandský novinár z televíznej relácie "Ukryté v Holandsku" niekoľko týždňov pod rúškom anonymity navštevoval internetovú stránku, kde je možné surfovať bez zanechania stôp.

Pracovnou metódou tejto relácie je používanie skrytej kamery. Pri príprave materiálov k téme "Pedofília na internete" novinár najskôr na anonymnom serveri narazil na konkrétnu ponuku: muž cez rubriku drobnej inzercie hľadal maloleté deti vo veku od dvoch do 12 rokov za účelom týrania a sadomasochistických praktík.

Žurnalista sa s odobrením televízie napojil na server, kde si niekoľko týždňov opatrne získaval dôveru neznámeho muža s pedofilnými sklonmi. Po niekoľkých dňoch novinár prišiel s ponukou pre neznámeho muža, aby ho vylákal z prostredia anonymity. So sľubom, že sa mu podarilo zohnať dieťa v požadovanom veku, novinár vylákal záujemcu na stretnutie do holandského mesta Utrecht.

K stretnutiu došlo a novinár pozval záujemcu o pedofilné praktiky do svojho auta, aby mu ukázal prisľúbené fotografie. V aute bola nainštalovaná skrytá kamera, ktorá zachytila pedofilné zameranie tohto muža.

Ten však neprezradil ani svoje meno, ani kontaktnú adresu, a tak sa s ním novinár dohodol na ďalšom stretnutí. Televízia medzitým zapojila do pátrania políciu.

Pri druhom stretnutí novinára s pedofilom, ktorý sa pochválil svojím náčiním, používaným na týranie maloletých obetí, zakročila polícia a muža pôvodom z Belgicka zatkla.

Vyšetrovaním sa zistilo, že ide o 51-ročného ženatého muža, otca rodiny. Prokuratúra z mesta Leuven už vydala rozkaz na prehliadku jeho domu. Prvé súdne pojednávanie sa očakáva v polovici apríla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu