Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Mladík trikrát oklamal smrť, na Vianoce dostal infarkt!

Ben sa vyznáva zo svojich pocitov
Ben sa vyznáva zo svojich pocitov (Zdroj: YouTube)

AUSTIN - Osemnásťročný Ben Breedlove z Texasu už trikrát vo svojom živote vyhral zápas so smrťou. Po štvrtýkrát sa mu to nepodarilo, na Štedrý deň dostal infarkt a zomrel. Týždeň predtým natočil video, na ktorom opísal svoje pocity v okamihu, keď si myslel, že odchádza na druhý svet.

Tínedžer mal vrodenú srdcovú vadu, ktorá ohrozovala jeho život. Prvýkrát prežil svoju smrť ako štvorročný. Ďalšia podobná skúsenosť nasledovala o desať rokov neskôr a posledná pred necelým mesiacom.

Týždeň pred Vianocami na internet umiestnil video rozdelené na dve časti, v ktorom svoje zážitky spojené so smrťou pomocou kartičiek opísal. Zmienil sa o jasnom svetle, ktoré v ňom vyvolávalo pokoj a zmierenie a aj ookamihu, kedy mal na sebe oblek a stál v bielej miestnosti po boku amerického rapera s pseudonymom Kid Cudi.

"Nikdy som nemohol športovať ako moji kamaráti. Je to o ničom, že som túto časť života prepásol," vyznáva sa zo svojich pocitov Ben. "Nemohol som od toho svetla odtrhnúť oči a nemohol som nič, než sa smiať. Ničoho som sa nebál, na ničom na svete nezáležalo," opísal jasné biele svetlo, ktoré videl, keď bol ako malý v nemocnici. "Keď som sa po poslednej skúsenosti pozrel do zrkadla, bol som na seba a svoj život hrdý. Bol to ten najlepší pocit," stálo na jednej jeho kartičke.

Chlapec zomrel 25. decembra. O niekoľko dní neskôr pribudlo na webe video na jeho pamiatku, ktoré pozostáva z koláží z jeho fotiek a je doplnené o dojemnú melódiu.

"Je mi smutno z osudu Bena Breedlova. Videl som video, ktoré zanechal svetu a jeho predstava o mojej osobe ma zahriala pri srdci. Zrútil som sa," napísal Kid Cudi na svoj blog, keď sa dopočul o Benovej smrti. Rodine potom rovnakou cestou odkázal, že vychovali naozajstného hrdinu.

Spoveď o smrti

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu