Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V rakúskom väzení spáchal samovraždu slovenský autíčkár!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/VIEDEŇ - Slovák, ktorého v Rakúsku podozrievali z desiatok krádeží a ktorého pred časom za dramatických okolností zadržali, spáchal vo vyšetrovacej väzbe samovraždu.

Muž bol umiestnený vo väzbe v rakúskom Korneuburgu a samovraždu sa rozhodol spáchať počas tohto víkendu, informovala agentúra APA. 

Údajného autíčkara zadržali 15. decembra za dramatických okolností. Rakúska polícia bola v strehu, keďže vo Viedni a v okolí sa od októbra 2010 množili krádeže áut, ktoré niesli rukopis rovnakého páchateľa. 
 
Slovák mal prešpekulovaný spôsom kradnutia. S už odcudzeným vozidlom vošiel na parkovisko a so získaným parkovacím lístkom ho opustil za volantom iného osobného automobilu, najčastejšie typu Volkswagen, Škoda alebo Seat. Hodnotu takto odcudzených vozidiel vyčíslili na 430 tisíc eur.
 
Deväť z nich sa podarilo nájsť, miesto, kde sa nachádzajú ostatné, zatiaľ nepoznajú. Podozrivé správanie muža v parkovacích priestoroch pri viedenskom medzinárodnom letisku si vo štvrtok krátko predpoludním všimla hliadka rakúskej polície.
 
Slovák sa tam ešte vyhol kontrole osobných dokladov, keď policajtov odsotil a z miesta činu ušiel autom, ktoré v priemyselnej zóne Fischamendu vážne poškodilo iné policajné vozidlo. Policajti vystrelili do vzduchu aj varovné výstrely, zranenia však neutrpel nikto. Muža napokon zadržali, keď už unikal pešo a pátranie po prípadných komplicoch podozrivého pokračuje.
 
Zlodej skončil vo väzbe. S vyšetrovateľmi vôbec nekomunikoval a namiesto trestu radšej odišiel na večnosť. 
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu