Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Kapitálny úlovok rožňavskej polície: Rozložila gang autičkárov!

Štyrom mužom z Rožňavského okresu hrozí za majetkovú trestnú činnosť až 8 ročné väzenie Zobraziť galériu (12)
Štyrom mužom z Rožňavského okresu hrozí za majetkovú trestnú činnosť až 8 ročné väzenie (Zdroj: PZ)

NIŽNÁ SLANÁ - Včera (11.10.2012) v ranných hodinách košická a rožňavská polícia, v súčinnosti s príslušníkmi PPÚ PZ a PMJ KR PZ Košice, vykonala v obci Nižná Slaná v Rožňavskom okrese policajnú akciu, ktorej cieľom bolo zadržanie a rozloženie organizovanej skupiny osôb, ktorá sa dlhodobo zaoberala krádežami motorových vozidiel v Košickom kraji a jeho blízkom okolí.

Polícia počas akcie zadržala 4 osoby vo veku od  35 do 44 rokov.

Počas akcie boli vykonané štyri domové prehliadky a štyri prehliadky nebytových priestorov. Policajti pri prehliadkach zaistili dve osobné motorové vozidlá a tri prívesné vozíky, ktoré pochádzajú z trestnej činnosti. Zaistili aj rôzne osobné doklady a doklady od motorových vozidiel, ktoré boli odcudzené spolu  s motorovými vozidlami, tiež viacero tabuliek s evidenčnými číslami odcudzených vozidiel, väčší počet riadiacich jednotiek, autorádií a iného príslušenstva a súčastí motorových vozidiel. Okrem toho boli pri týchto prehliadkach zaistené tri strelné zbrane a strelivo.  Zaistené veci budú predmetom ďalšieho expertízneho skúmania. Tejto akcii predchádzali zaisťovacie úkony, pri ktorých boli zaistené štyri skelety motorových vozidiel, tri zn. Škoda Octavia a jeden zn. VW Passat. Tieto pochádzali z krádeží, ktoré súvisia s trestnou činnosťou podozrivých osôb.

Štyrom mužom z Rožňavského okresu hrozí za majetkovú trestnú činnosť až 8 ročné väzenie. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Rožňave ich obvinil  zo zločinu podielnictva, za čo im v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Minimálne u  dvoch z nich spracuje podnet na vzatie do väzby. Ďalšie okolnosti a rozsah trestnej činnosti sú predmetom ďalšieho dokazovania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu