Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dlžila 2000 dolárov, zapálil ju vo výťahu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NEW YORK - Pravdepodobne dlh vo výške 2000 dolárov (1531 eur) bol motívom smrtiaceho podpaľačského útoku na Newyorčanku, ktorá v sobotu zhorela vo výťahu. Podozrivý muž, ktorého zadržali v súvislosti s týmto prípadom, sa priznal, že 73-ročnú ženu podpálil, pretože mu dlžila 2000 dolárov za vykonanú prácu, informovala v nedeľu agentúra AP s odvolaním sa na policajného hovorcu Paula Browna.

Podľa doterajších poznatkov vyšetrovateľov čakal 47-ročný páchateľ na piatom poschodí budovy na svoju obeť. Keď otvorila dvere výťahu, postriekal ju horľavinou a potom zapálil. Muž je obvinený z podpaľačstva a vraždy. Polícia po páchateľovi spočiatku pátrala prostredníctvom záberov z dvoch kamier, no počas noci na nedeľu sa sám prihlásil muž, ktorého zadržala. Keď prišiel na policajnú stanicu, bol cítiť benzínom.

Obeť sa vrátila v sobotu krátko po 16.00 h miestneho času s nákupom do svojho bydliska v Brooklyne. Videozáznam ukazuje, ako sa snaží chrániť pred útokom. Útočník jej nastriekal horľavinu do tváre a na telo, potom zapálil handru strčenú do fľaše a po niekoľkých sekundách ženu podpálil. Následne z miesta činu utiekol. Susedia ohlásili požiar na políciu. Šesťposchodová budova bola na niekoľko hodín evakuovaná.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu