Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Väzni po pokuse o útek prepustili rukojemníkov a vzdali sa

Väzni zajali rukojemníkov po neúspešnom úteku
Väzni zajali rukojemníkov po neúspešnom úteku

ATÉNY - Ozbrojení väzni, ktorí sa pokúšali utiecť z najväčšej väznice v Grécku, prepustili v pondelok večer 27 rukojemníkov a vzdali sa polícii. Oznámilo to grécke ministerstvo spravodlivosti.

Štyria trestanci zajali po neúspešnom pokuse o útek troch strážcov a 24 návštevníkov, ktorí prišli na stretnutie so svojimi väznenými príbuznými. Rukojemnícka dráma trvala vo väznici Korydallos na západnom predmestí Atén takmer päť hodín.

Ulice okolo väzenského komplexu, v ktorom platí najprísnejší bezpečnostný režim, uzavreli špeciálne jednotky. Ozbrojení väzni v návštevníckej sekcii po upokojení situácie prepustili na slobodu štyri ženy. Napokon sa po rokovaniach s políciou vzdali a odovzdali jej pištoľ a tri kuchynské nože. Miestni predstavitelia uviedli, že strelnú zbraň do väzenia zrejme niekto prepašoval počas návštevných hodín.

Medzi vzbúrencami bol aj známy usvedčený vrah a vydierač Panajotis Vlastos a niekoľko odsúdených anarchistov z militantnej organizácie Sprisahanie buniek ohňa (SPF), ktorá stála za vlaňajším zasielaním listových bômb zahraničným veľvyslanectvám v Aténach.

Vlastos (41) sa pokúsil o útek z gréckych väzení celkovo trikrát. V súčasnosti ho súdia za zorganizovanie únosu lodiarskeho magnáta Perikla Panajopulosa z roku 2009. Panagopulosa prepustili po týždni, keď jeho rodina zaplatila výkupné 25 miliónov eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu