Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Silný vietor v Škótsku ochromil dopravu, zrušili lety

Vietor dosahoval rýchlosť až 240 km/h
Vietor dosahoval rýchlosť až 240 km/h (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Silný vietor ochromil dnes dopravu a dodávky elektrickej energie v Škótsku. Britská meteorologická služba, ktorá vydala varovanie pred zlým počasím, namerala v niektorých oblastiach nárazy vetra presahujúce rýchlosť 160 kilometrov za hodinu.

Najsilnejší vietor zaznamenali meteorológovia vo vyššie položených neobývaných oblastiach grófstva Aberdeenshire, keď dosahoval v nárazoch rýchlosť 240 kilometrov za hodinu. V nižších polohách v meste Inverness to bolo približne 169 kilometrov za hodinu.

Polícia podľa agentúry AP vyzvala ľudí, aby dnes necestovali, pretože sa vystavia "veľkému riziku". Úrady zatvorili mnohé školy a väčšinu hlavných mostov.

Letisko v Glasgowe zrušilo 37 letov. Najmenej 21 letov zrušilo letisko v Edinburghu, z ktorého tri lietadlá museli pred pristátím presmerovať. Vlaková doprava takisto fungovala v obmedzenom režime.

V západnej časti Škótska zostali tisícky domácností bez elektrickej energie. Zlé počasie, poznačené silným dažďom, zaznamenali aj na severe Anglicka, kde došlo i k lokálnym povodniam.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu