Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Klokan zdrhol z chalupy, skáče po diaľnici pri Humpolci

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikipedia.org)

HUMPOLEC - Pri diaľnici D1 na 93,5. kilometri na Vysočine sa pohybuje klokan. Na miesto už dorazila aj odchytová služba. Zviera podľa krajskej polície neohrozuje prevádzku na ceste. Klokan zrejme patrí súkromnej chovateľke, ktorej utiekol z výbehu na Pelhřimovsku.

Podľa informácií polície žena z Chýnova na Táborsku klokana chovala na chalupe. Doteraz sa im ju však nepodarilo kontaktovať.

"Od 11:00 sú na mieste aj hasiči z Humpolca. Ich úlohou je zabrániť, aby sa klokan dostal na diaľnicu a ohrozoval prevádzku," uviedla hovorkyňa krajských hasičov na Vysočine Petra Musilová. Zviera na úteku zatiaľ nikto nevidel.

Hovorkyňa jihlavskej zoo Kateřina Kosová povedala, že im žiadny z ich troch klokanov nechýba. Dodala ale, že už minulý týždeň sa na nich obrátilo niekoľko ľudí, ktorí videli v okolí klokana. Podľa Kosovej ide zrejme o klokana červenokrkého, ktorý utiekol súkromnému chovateľovi.

Klokan červenokrký  získal svoje meno podľa červenkastého sfarbenia krku a pliec. Pochádza z juhovýchodnej Austrálie. Počas dňa sa skrýva v lese alebo stepi. Najaktívnejší býva za súmraku a v noci, kedy sa pasie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu