Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Za brutalitu podmienka: Štyri moslimky dobili "bielu kur*u" do bezvedomia!

Po bitke skončilo dievča v bezvedomí
Po bitke skončilo dievča v bezvedomí (Zdroj: YouTube)

LEICESTER - Štyri somálske ženy unikli v Británii hrozbe väzenia, keď im sudca udelil iba podmienečný trest za brutálne napadnutie mladej Angličanky Rhey Pageovej na ulici pred 17 mesiacmi v Leicesteri. Tri musia odpracovať 150 hodín verejných prác a štvrtá, ktorá musí trikrát týždenne na dialýzu, má tiež štvormesačný zákaz nočného vychádzania, uviedol denník Daily Mail.

Teraz 22-ročná Rhea po práci zašla s priateľom do baru na pár pohárikov. Keď sa vracali domov, zaútočili na nich štyri mladé Somálky, tri sestry Maxamedové vo veku 24 až 28 rokov a ich 28-ročná sesternica.

Aj keď napadnutá tvrdila, že motív útoku bol rasistický, sudca to tak nevidel. Žalobca pritom povedal, že Amaro Maxamedová na ženu kričala "biela kur..".

Pageová útok podrobne popísala: "Išli sme pre taxík, keď som počula, ako mi tieto ženy urážlivo nadávajú. Kričali na mňa biela kur.. a biela suka. Keď som sa otočila, jedna z nich ma chytila ​​za vlasy, vrazila mi do vlasov prsty a stiahla ma na zem. Tam do mňa začali kopať. Plakala som a kričala. Bola som vydesená, myslela som, že ma chcú zabiť."

Zakrvavená dievčina mala rozsiahle podliatiny a odreniny na hlave, chrbte, nohách a pažiach. Mala tiež vytrhané celé pramene vlasov. Skončila v bezvedomí, pretože vo chvíli, kedy prichádzala polícia a Somálky začali utekať, jedna sa ešte vrátila a kopla ju do hlavy.

Ženy sa obhajovali, že zaútočili, pretože videli, že dievča je opité. To tiež zdôrazňoval obhajca: "Sú to somálske moslimky, alkohol a drogy neužívajú."

Ženy sa k činu priznali, sudca ale prihliadol k tomu, že čelili násiliu zo strany Pageovej partnera, ktorý sa s nimi bil a konflikt tak eskaloval.

"To nie je žiadny trest a vysiela to posolstvo, že je v poriadku niekomu niečo také urobiť. A nie je žiadne ospravedlnenie, že to urobili, pretože neužívajú alkohol a drogy," uviedla na margo rozsudku pobúrená Britka.

Útok moslimiek

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu