Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Šéf leteckého úradu: Opitý jazdil v protismere!

Randy Babbit
Randy Babbit

WASHINGTON - Šéfa amerického Federálneho úradu pre leteckú dopravu (FAA) Randyho Babbitta dočasne zadržali a obvinili z jazdy pod vplyvom alkoholu, informovali v pondelok miestne úrady.

Polícia oznámila, že Babbitta zastavili v sobotu večer pri Washingtone po tom, ako ho prichytili pri jazde v protismere. V aute bol sám a nespôsobil žiadnu nehodu. Po víkendovom incidente okamžite požiadal o dovolenku a na ministerstve dopravy prehodnocujú jeho zotrvanie vo funkcii.

Babbitt (65), ktorý je správcom FAA od roku 2009 po 25-ročnej kariére pilota, má zo svojho postu na starosti vyše 40.000 zamestnancov a je zodpovedný za systém leteckej dopravy USA, ako aj predpisy týkajúce sa lietadiel a leteckej bezpečnosti.

Jeho nadriadený, minister dopravy Ray LaHood, si za prioritu stanovil zvýšenie bezpečnosti ciest a len minulý mesiac na konferencii na túto tému označil jazdu pod vplyvom alkoholu za "najsmrteľnejšiu epidémiu" na amerických cestách. Babbitta pritom na predmestí Washingtonu prichytili opitého za volantom už druhýkrát za päť rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu