Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Na vianočných trhoch v Berlíne priotrávili aj Slovenku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Medzi piatimi zranenými osobami, ktoré na vianočných trhoch v Berlíne vypili nápoje s jedovatou látkou, bola aj Slovenka Zita V. (24) so svojím talianskym priateľom. Informovali o tom v piatok nemecké médiá.

Približne 45-ročný, 180 cm vysoký a štíhly svetlovlasý muž sa na námestí Breitscheidplatz s úsmevom prihováral návštevníkom vianočných trhov. Tvrdil, že sa mu narodila dcéra. Ponúkal malé fľašky s alkoholom. Nič nesvedčilo o tom, že by anglicky hovoriaci muž mohol byť nebezpečný.
      
Slovenka s priateľom sa približne o piatej večer vo štvrtok napili a sotva muž odišiel, začali mať bolesti. Obaja dostali žalúdočné kŕče a zvracali. Zita V. omdlela, do nemocnice ju previezli hasiči. Jej priateľ sa rýchlo pozbieral, ale Slovenka musela ostať v nemocnici do rána.
      
O štyri hodiny neskôr na vianočných trhoch na námestí Alexanderplatz ponúkol muž nápoje trom mladým ženám, pričom rozprával rovnaký príbeh o narodení dcéry. Všetky tri ženy museli previezť do nemocnice, jednu z nich bolo potrebné hospitalizovať.
      
Nie je jasné, čo bolo primiešané v alkohole. Mohlo ísť o tzv. K.O. kvapky, ktorých obeťami sa na diskotékach stávajú najmä mladé ženy.
      
Cieľom útočníkov je urobiť ženy bezbrannými, aby ich mohli sexuálne zneužiť alebo okradnúť. Obete sa zvyčajne preberú až po tom, keď páchateľ zmizne s cennosťami.
      
Nemecká polícia sa obáva, že travič by mohol na vianočných trhoch vyhľadávať ďalšie obete. Medzičasom už všetky priotrávené ženy z nemocníc prepustili. Polícia po páchateľovi pátra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu