Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Lupič (16) zvalil vinu na obete: Ste hlúpi, môžete si za to sami

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LONDÝN - Šestnásťročný Brit, ktorý bol zatknutý za vykradnutie rodinného domu, napísal svojim obetiam, že si za to môžu sami svojou hlúposťou. Uviedol to dnes na svojich webových stránkach denník The Times.

Mladého recidivistu dolapili, keď z jedného rodinného domu odnášal televíziu, fotoaparát a počítačovú hernú konzolu. Bol mu nariadený pobyt v osobitnom výchovnom zariadení a musel napísať ospravedlňujúci list obetiam.

"Bol som prinútený napísať tento list. Úprimne poviem, že nemám kvôli vykradnutiu vášho domu výčitky. Je mi to jedno ... V každom prípade táto lúpež bola vaša chyba. Predovšetkým ste nezatiahli záclony. Potom, banda hlupákov, bývate v oblasti so zvýšeným rizikom vykradnutia a ste takí kreténi, že necháte otvorené okno do kuchyne na prízemí," napísal chlapec.

List, ktorý bol opakom úrady očakávané sebakritiky a ospravedlnenia, nebol obetiam poslaný. Avšak miestna polícia písania využila pre svoju preventívnu kampaň medzi obyvateľmi o rizikách vykradnutiu počas vianočných a novoročných sviatkov, dodal The Times.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu