Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

To je úžerník: Za 18 000 žiadal úrok dvestotisíc!

TEPLICE - Polícia v českom meste Teplice obvinila úžerníka, ktorý tri roky vydieral svojho dlžníka. Žiadal od neho stále ďalšie splátky úrokov, až sa dlh z pôvodných 18.000 českých korún vyšplhal nad 200.000 korún.

Informoval o tom spravodajský portál iDNES.cz.  "Všetko sa začalo v roku 2008, keď si oznamovateľ požičal od obvineného 18.000 korún. Napriek faktu, že mu peniaze v niekoľkých splátkach vrátil, úžerník si chodil k nemu domov pre úroky z dlhu," uviedol dnes policajný hovorca Daniel Vítek.

Úroky však nemali konca. Dvadsaťdeväťročný úžerník o rok staršiemu mužovi najprv vypočítal, že mu má doplatiť 5700 korún. Len čo dlžník sumu splatil, dozvedel sa, že úroky medzitým naskákali na ďalších vyše 6000 korún. Dlžník si netrúfal čiastku nezaplatiť.

"Úžerník ho zastrašoval. Hrozil, že napadne jeho a jeho rodinných príslušníkov. Tento rok v júni mu dokonca vzal platobnú kartu vrátane PIN, z ktorej mu vybral všetky príjmy," dodal policajný hovorca.

Keď úžerník začal od muža žiadať, aby mu zaplatil ďalší úrok vo výške 200.000 českých korún, dlžník už tlak nevydržal a obrátil sa na políciu. Tá úžerníka obvinila z vydierania a úžerníctva.

Ak bude vydierač odsúdený, môže stráviť za mrežami maximálne štyri roky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu