Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Krompašskému úžerníkovi nestačil 2000-percentný úrok

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/KROMPACHY – Za požičaných 500 korún chcel vrátiť 10 tisíc. Hoci ich aj dostal, dlžníčku spolu s komplicom napadol päsťami a kopancami na ulici a vyhrážal sa jej smrťou. Tvrdil jej, že mu je ešte dlžná ďalších 330 eur. Krompašana Mariána (33) už obvinili z úžery a vydierania formou spolupáchateľstva.

Podľa polície mal pred dvoma rokmi požičať chorej žene (54) z Krompách 500 korún. Ako informovala košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová, „v roku 2008 v Krompachoch zneužijúc finančnú tieseň a ochorenie 54-ročnej ženy, tejto poskytol na nákup liekov 500 Sk, pričom žiadal a nechal si sľúbiť plnenie vo výške 10.000 Sk. Od poškodenej následne prevzal v štyroch splátkach sumu 333 eur.“

V jeden februárový deň tohoto roku sa predpoludním na Hornádskej ulici v Krompachoch do ženy s ďalším doteraz neznámym mužom pustili. Vyhrážali sa jej smrťou, bili ju päsťami a kopali do celého tela. Podľa polície ju „nútili, aby mu vyplatila sumu 330 eur, pričom túto sumu žiadal ako vrátenie ďalšieho dlhu pre seba.

Pri útoku jej spôsobili ľahké zranenia, obvineného, ktorému hrozí trest od troch do ôsmich rokov, stíhajú na slobode.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu