Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Odrezal si malíček a poslal ho na veľvyslanectvo!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SOUL - Juhokórejské úrady zadržali nezamestnaného muža (47), ktorý si odrezal časť svojho ľavého malíčka a poslal ho na japonské veľvyslanectvo na protest proti japonským nárokom na súostrovie Tokdo (kórejsky) / Takeshima (japonsky) v Japonskom mori. Informovala o tom dnes juhokórejská polícia.

Kórejčan Čche si zmrzačil malíček z rovnakého dôvodu tento rok hneď dvakrát. Prvýkrát si prst odrezal v apríli pred japonskou ambasádou, ale lekárom sa podarilo mu ho úspešne prišiť, uviedol policajt Aj Čung-uk, poverený vyšetrovaním prípadu.

V máji si na rovnakom mieste odrezal ten istý prst znova. Chirurgovia mu oznámili, že tentokrát mu už nemôžu pomôcť, a tak muž malíček poslal na japonské veľvyslanectvo.

Muž konkrétne protestoval proti novým japonským učebniciam, ktoré sporné súostrovie, na ktoré si robí nároky aj Južná Kórea, označujú za súčasť japonského územia.

Neobývané skaliská v Japonskom mori sú predmetom sporu už od roku 1905, kedy Japonsko podpísalo dohodu s Kóreou, ktorá upravila cestu k budúcej japonskej kolonizácii Kórejského polostrova. Japonsko ovládalo Kóreu v rokoch 1910-1945.

Južná Kórea však tvrdí, že súostrovie bolo kórejským územím ešte pred japonskou kolonizáciou Kórejského polostrova. Vody okolo ostrovčekov sú bohaté na ryby a pod morským dnom sú údajne bohaté zásoby nerastných látok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu