Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Radikálny pastor, ktorý spálil Korán, ohlásil prezidentskú kandidatúru

Terry Jones
Terry Jones (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Radikálny americký pastor Terry Jones, ktorý verejne spálil Korán, ohlásil svoju kandidatúru na prezidenta USA v budúcoročných voľbách. Oznámila to vo štvrtok americká televízia ABC News.

"Jones začal zbierať príspevky na kampaň, ale neprezradil, koľko sa mu podarilo zhromaždiť. Pravdepodobne bude kandidovať ako nezávislý," uvádza sa v správe ABC News.
      
Pastor malej nezávislej cirkvi z Floridy chcel spáliť výtlačok Koránu na vlaňajšie výročie teroristických útokov z 11. septembra 2001. Svojich plánov sa však vzdal v dôsledku intenzívneho medzinárodného aj domácemu tlaku. Vo veci osobne intervenoval prezident Barack Obama a ďalší administratívy a armády USA, ktorí varovali, že by Jones vystavil nebezpečenstvu životy amerických vojakov aj civilistov.
      
Svoj plán však kontroverzný duchovný napokon uskutočnil 20. marca tohto roku na zhromaždení svojej cirkvi vo floridskom Gainesville. Jeho čin vyvolal krvavé nepokoje v Afganistane, pri ktorých zahynulo desať členov misie OSN.
      
Terry Jones (59) tvrdí, že ak neuspeje, bude vo voľbách hlasovať Hermana Caina, momentálneho lídra medzi republikánskymi uchádzačmi o prezidentskú kandidatúru.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu