Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Bali postihlo silné zemetrasenie, desiatky zranených

Bali Zobraziť galériu (2)
Bali

BALI - Najmenej 50 ľudí utrpelo zranenia pri silnom zemetrasení s magnitúdou 6,2, ktoré dnes zasiahlo indonézsky ostrov Bali, populárnu dovolenkovú destináciu.

Miestni obyvatelia a turisti v panike vybiehali zo svojich domov a hotelov. Väčšina zranených utrpela rezné rany, zlomeniny a zranenia hlavy. Stav troch osôb je kritický, napísala agentúra AP.

Otrasy podľa miestnych médií spôsobili zrútenie striech viacerých domov a trhliny v stenách budov. Podľa svedkov sa zrútili múry v niekoľkých pobrežných chrámoch.

Americký geofyzikálny inštitút (USGS) uviedol, že zemetrasenie malo epicentrum približne 100 kilometrov juhozápadne od hlavného mesta ostrova Denpasar a ohnisko v hĺbke 60 kilometrov pod morským dnom.

Varovanie pred vlnou cunami nevydali, otrasy však bolo cítiť aj na susedných, stovky kilometrov vzdialených ostrovoch Jáva a Lombok.

Indonézske ostrovy sa nachádzajú na viacerých tektonických zlomoch, v dôsledku čoho sú seizmické a vulkanické aktivity v oblasti častým javom. Mimoriadne silné zemetrasenie z 26. decembra 2004 vyvolalo v Indickom oceáne prívalovú vlnu cunami, ktorá zabila 230.000 ľudí, z toho polovicu v najzápadnejšej indonézskej provincii Aceh.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu