Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Falošné eurobankovky z Poľska sa objavujú po celej Európe

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VARŠAVA - Z významnej výrobne falšovaných eurobankoviek, o ktorej odhalení v okolí Varšavy informovali v uplynulých dňoch poľské bezpečnostné zložky, pochádzajú nepravé bankovky v nominálnej hodnote 50 a 500 eur, objavujúce sa v rôznych krajinách starého kontinentu.

Falzifikáty pochádzajúce spod Varšavy sa už našli Belgicku, Francúzsku, Portugalsku a predovšetkým v Holandsku (okolo 500 ks), Nemecku i Španielsku (po asi 300 exemplároch). Celkove sa ich po starom kontinente podarilo odhaliť okolo 1200.

V samotnom Poľsku zachytili falošné bankovky v mestách Kielce, Lublin, Poznaň, Štetín a Zgorzelec. Vyplýva to z informácií, ktoré s odvolaním sa na Europol a poľskú políciu priniesli poľská tlačová agentúra PAP i webový portál www.gazeta.pl.

Mimochodom, v odhalenej dielni, kde sa falšovali aj dokumenty rôzneho charakteru, zhabali poľské úrady nepravé peniaze za milión eur a materiály vhodné na výrobu ďalších falošných platobných prostriedkov v hodnote 1,5 milióna eur.

Jediným podozrivým v prípade je doteraz 65-ročný muž, ktorému v prípade potvrdenia viny súdom hrozí 25-ročný trest väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu