Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vo Viedni strieľa na náhodných chodcov, 15 už zranil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

VIEDEŇ - Rakúski kriminalisti pokračujú v zatiaľ neúspešnom pátraní po neznámom ostreľovačovi, ktorý strieľa vo Viedni zo vzduchovky na náhodne vybraných chodcov.

Páchateľ má od 25. augusta na svedomí už 17 takýchto prípadov, pri ktorých zranil 15 ľudí. V dvoch prípadoch poškodil vozidlá. Doteraz posledný známy prípad zaznamenali v jednej z viedenských štvrtí 16. septembra v poludňajších hodinách.

Napriek desiatkam podnetov od občanov polícia horúcu stopu stále nemá. Jedinou možnou stopou je informácia, podľa ktorej svedkovia videli na viacerých miestach činu malé osobné vozidlo svetlej farby.

Polícii sa doteraz nepodarilo nájsť žiadnu súvislosť medzi osobami, ktoré si ostreľovač vybral za terče. Ide o mužov i ženy vo veku od 16 do 62 rokov.

Spolok Priatelia viedenskej polície vypísal už v uplynulých dňoch za informácie, ktoré by viedli k dolapeniu strelca, odmenu 2000 eur. Medzičasom je však táto odmena podstatne vyššia, pretože Spolkový kriminálny úrad so sídlom vo Viedni pridal ďalších 20.000 eur.

Psychológovia predpokladajú, že páchateľ sa vyžíva v mučení a že s určitosťou ide o jedinca s narušenou osobnosťou so sadistickými sklonmi. Podľa nich ide o muža vo veku do 50 rokov, ktorý nie je sociálne zakotvený.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu