Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Český minister financií vyfackal mladíka, ktorý ho urážal

Miroslav Kalousek
Miroslav Kalousek (Zdroj: TASR)

PRAHA - Minister financií Miroslav Kalousek v stredu pri sídle Poslaneckej snemovne v Prahe vyfackal mladíka, ktorý ho urážal. Médiá o tom informoval jeden z koaličných poslancov. Kalousek to neskôr potvrdil. Asi dvadsaťročný mladík na Kalouska mieriaceho zo snemovne na rokovanie vlády pokrikoval, že je zlodej a bude visieť, a minister si to nenechal páčiť. Polícia o incidente nevie.

Kalousek odmietol, že by išlo o bitku. "Rozhodne som sa nebil. Jednému hulvátovi som dal pár faciek, myslím, že padli na úrodnú pôdu," povedal minister serveru Aktuálně.cz. a Týden.cz.
    
Na vládnej tlačovej konferencii potom podotkol, že "jeden drzý chlapec dostal štyri facky". Minister financií vraj dúfa, že to prospeje výchove a ďalšiemu mentálnemu vývoju daného mladého muža.
    
"Vláda konštatovala, že pán minister ... rozhodne neašpiruje na titul pedagóg roka," komentoval potýčku premiér Petr Nečas (ODS).
    
Incident sa zrejme odohral pri vchode do areálu Poslaneckej snemovne. Pražská polícia prípad zatiaľ nevyšetruje, jej hovorkyňa Andrea Zoulová oznámila, že o žiadnej potýčke týkajúcej sa ministra financií nemá informácie.
    
Do potýčky sa nedávno dostal aj poslanec Michal Babák, ktorý sa pobil v bare na pražskej Malej Strane a prišiel pritom o predné zuby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu