Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Bývalá manželka pedofila Dutrouxa chce z väzenia do kláštora

Marc Dutroux
Marc Dutroux

BRUSEL – Michelle Martinová, bývalá manželka najznámejšieho belgického pedofila Marca Dutrouxa sa opäť teší perspektíve, že bude prepustená z väzenia. Belgické súdy ju odsúdili na 30 rokov väzenia za to, že kryla zločiny svojho manžela a dokonca mu pomáhala pri týraní a zneužívaní neplnoletých dievčat.

Potom ako jej belgická justícia tohto roku odpustila polovičku trestu – Martinová si už odsedela 15 rokov – sa jej právnici snažili presvedčiť súdy, že po prepustení na slobodu nebude hrozbou pre verejnosť. Najväčšie problémy hrozili s jej resocializáciou, keďže je nepredstaviteľné, aby sa v Belgicku mohla zaradiť do života normálnej spoločnosti.

Martinovej právnici preto prišli s riešením, že sa utiahne za kláštorné múry. Prvý pokus nevyšiel, keď francúzsky minister spravodlivosti odmietol pobyt Martinovej na území Francúzska v nemenovanom kláštore. Ani druhý pokus, keď sa uvažovalo o kláštore doma, vo Valónsku, sa cez leto nepodaril a tak sa Martinovej obhajcovia pokúšajú do tretice.

Najnovším útočiskom pre Martinovú by sa mohol stať starobylý kláštor v dedinke Thorn v provincii Limburg, na juhu Holandska. Benediktínsky kláštor nachádzajúci sa v blízkosti belgických hraníc bol postavený v roku 992.

Informáciu o možnom úkryte pre Martinovú priniesla vo štvrtok večer spravodajská relácia Eén Vandaag, holandskej televízie a v piatok ju prebrali aj belgické médiá. Podľa tlače právnický tím Martinovej už koncom augusta podal ďalšiu žiadosť na trestný súd v meste Mons so zámerom jej presťahovania do kláštora v Thorne. Predstavitelia kláštora sa k tejto správe nevyjadrili a súd v Monse bude o prípade rozhodovať na budúci týždeň vo štvrtok (22. septembra).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu