Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Pedofil sa pýta von: Belgický vrah Dutroux žiada o predčasné prepustenie

Ide o najznámejšieho a najobávanejšieho belgického zločinca
Ide o najznámejšieho a najobávanejšieho belgického zločinca (Zdroj: TASR)

BRUSEL - Iba necelé tri týždne po predčasnom prepustení exmanželky Michelle Martinovej na slobodu požiadal vo štvrtok o predčasné prepustenie z väzby belgický pedofilný vrah Marc Dutroux.

S odvolaním sa na justičné zdroje o tom informoval dnes belgický verejnoprávny rozhlas. Dutroux vraj navrhol, aby jeho pohyb po prepustení monitorovali prostredníctvom elektronického náramku. Skúmanie prípadu potrvá rádovo mesiace, naznačili justičné zdroje.

Aj keď v súčasnosti muž (55), ktorý v 90. rokoch uniesol celkovo šesť dievčat, ktoré znásilňoval a týral, pričom štyri z nich zomreli, formálne splní v apríli 2013 predpoklady na prepustenie z väzby, kde si odpykáva doživotný trest odňatia slobody, znalci pomerov predpokladajú, že belgická vláda zabráni jeho predčasnému prepusteniu spoza mreží.

V rozsudku z roku 2004 totiž belgická justícia odsúdila Dutrouxa na doživotný trest väzenia plus 10 rokov odňatia slobody, o ktorých môže rozhodnúť vláda západoeurópskej monarchie. To, ako pripomínajú aj belgické médiá, v praxi znamená, že vládny kabinet môže Dutrouxa ponechať vo väzbe aj v prípade, že by mu povolili predčasné prepustenie spoza mreží.

Aj pedofilov právny zástupca Ronny Baudewijn sa pre belgické elektronické médiá vyjadril, že neočakáva pozitívne rozhodnutie kompetentných úradov.

Ide o najznámejšieho a najobávanejšieho belgického zločinca, ktorý sa zodpovedal z trestných činov vraždy, únosu, znásilnenia, mučenia a obchodovania s drogami. Prepustenie jeho komplicky, exmanželky Michelle Martinovej na slobodu vyvolalo na sklonku augusta v Belgicku veľké pobúrenie a demonštrácie v okolí kláštora, v ktorom chce začať nový život.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu