Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Panika z 9/11: Stíhačky eskortovali lietadlo pre obsadené WC!

Shoshana Hebshiová
Shoshana Hebshiová (Zdroj: Daily Mail)

DETROIT - Američanka vyhlásila, že ju odviedli z lietadla v putách, dôkladne prehľadali a vypočúvali v štáte Michigan na desiate výročie teroristických útokov z 11. septembra 2001 "len kvôli" jej výzoru.

Shoshana Hebshiová v utorok uviedla, že bola jednou z troch osôb, ktoré v nedeľu 11. septembra odviedli v putách z lietadla smerujúceho z Denveru do Detroitu. Tridsaťpäťročná matka z amerického štátu Ohio povedala, že sa s ostatnými zadržanými navzájom nepoznali, ale sedeli v tom istom rade.

Podľa slov Hebshiovej muži boli Indi a samu seba označila za polovičnú Arabku a polovičnú Židovku s tmavou pokožkou.

Lietadlo sprevádzali v nedeľu stíhačky až na letisko v Detroite po tom, čo posádka stroja nahlásila podozrivú činnosť.

Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) informoval, že Hebshiovú vypočuli a prepustili, keď nenašli nič podozrivé. Letisková polícia vyhlásila, že konala primerane.

FBI už v pondelok oznámila, že traja ľudia - zatknutí po pristátí lietadla sprevádzaného stíhačkami do Detroitu - neurobili nič nezákonného. Všetkých troch prepustili.

Posádka lietadla oznámila, že dve osoby strávili príliš dlhý čas na toalete. Podľa FBI tam nikdy neboli dvaja ľudia naraz. Jednému mužovi prišlo nevoľno a išiel na WC, ďalší až po ňom. Tretia zadržaná neopustila sedadlo.

Najmä v New Yorku a Washingtone panovali v nedeľu sprísnené bezpečnostné opatrenia v súvislosti s údajnou hrozbou teroristických útokov na tunely alebo mosty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu