Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

V Číne zabíjal farmár sekerou, medzi obeťami aj dve deti

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

PEKING - Čínsky farmár v stredu sekerou napadol a zabil štyroch dospelých a dve deti, ktorí boli na ceste do škôlky v centrálnej časti krajiny. Muž trpel psychickými problémami, informovala miestna vláda a médiá.

Útok sa odohral v meste Kung-ji v provincii Che-nan v ranných hodinách. Jedno dieťa a traja dospelí zomreli na mieste, ďalšie dieťa a jeden dospelý podľahli svojim zraneniam po prevoze do nemocnice. Všetky dospelé obete boli rodičia, ktorí viedli svoje deti do škôlky.

Pracovníčka škôlky potvrdila, že k nim zabité deti chodili a dodala, že útok sa neodohral vo vnútri zariadenia, ale na ulici pri križovatke blízko supermarketu. Polícia okolie tragédie uzavrela a začala vyšetrovanie.
    
Čínske školy a škôlky v minulom roku posilnili bezpečnostné opatrenia po šokujúcej sérii násilných útokov zameraných proti vzdelávacím zariadeniam. Šesť krvavých útokov prevažne duševne narušených či frustrovaných mužov ozbrojených nožmi, sekáčmi na mäso či kladivom si od marca 2010 vyžiadalo 27 mŕtvych a viac ako 80 zranených.
    
Koncom tohtoročného augusta oživil strach z podobných útokov prípad ženy, ktorá zranila osem detí rezákom na kartónové krabice v škôlke na predmestí Šanghaja, kde bola zamestnaná.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu