Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Jediný prežil pád lietadla: Kreslil krvavé šípky a 3 dni pil vlastný moč!

Minor Vidal ako jediný prežil pád lietadla
Minor Vidal ako jediný prežil pád lietadla (Zdroj: SITA)

LA PAZ/BRATISLAVA - Ako mladík netušil, že mu chodenie do skautského oddielu jedného dňa zachráni život. Bolívijský predavač Minor Vidal (35) ako jediný z deviatich ľudí na palube prežil haváriu malého lietadla spoločnosti Aerocon, ktoré sa zrútilo minulý utorok. Záchranári ho našli až po 62 hodinách.

Vidal sedel v zadnej časti lietadla, ktoré mierilo zo Santa Cruz do Trinidadu, keď stroj spadol. Mal vážne zranenia hlavy i hrudníka, ale zostal pri vedomí. "Rozprával nám, že bol v lietadle uväznený dlhšie ako 15 hodín, než sa konečne vyslobodil. Prežil len vďaka tomu, že pil vlastný moč a neskôr vodu z lagúny," povedal jeden zo záchranárov.

Skautský výcvik mu zachránili život. Živil sa hmyzom, pil cez odev filtrovanú vodu alebo vlastný moč a vlastnou krvou namaľoval pri lietadle šípku, aby záchranári vedeli, akým smerom sa vydal. Tak ho neskôr našli.

"Lietadlo sa zrútilo v noci, okolo horelo a čpelo palivo," popísal nehodu Vidal. Príčiny havárie sa vyšetrujú, experti skúmajú letové záznamy z čiernych skriniek. Podľa miestnych poľnohospodárov bola v oblasti zlá viditeľnosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu