Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Mladík na Twittri oznámil masaker, podarilo sa ho zastaviť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

AMSTERDAM/BRUSEL - Sedemnásťročný mladík z holandského Maastrichtu plánoval v uplynulom týždni povraždiť všetkých svojich spolužiakov zo školy, uviedol holandský informačný portál DutchNews.nl.

Svoj úmysel tínedžer prezradil na Twitteri, vďaka čomu sa ho podarilo vypátrať a uväzniť. Bol to už druhý podobný incident v Holandsku za posledných sedem dní. "Každý zo strednej školy Sint Maartens zomrie. Teším sa na to," napísal v jednom zo svojich odkazov. V inej správe zase uviedol, že "Mám toho dosť. Zajtra bude posledný deň, keď pôjdem do školy."

Po svojom zadržaní sa mladík bránil slovami, že uverejnenými správami na Twitteri chcel iba otestovať pohotovosť polície a bol zvedavý, či ho kvôli tomu zatknú a označia za teroristu. Hovorca miestnej polície pre denník Volksrant uviedol, že mladík trestu zrejme neujde, pretože nemožno podceňovať sociálny dopad podobných správ.

Škola Sint Maartens sa do pozornosti médií pritom dostala len pred niekoľkými dňami, keď jeden zo žiakov vystrašil ostatných študentov vernou replikou útočnej zbrane, aká sa používa v bojových hrách. Vo štvrtok 8. septembra bol za podobnú poplašnú správu o "krvavom kúpeli" zadržaný 18-ročný muž z obce Losser. Ten takisto cez Twitter sľuboval zmasakrovať osadenstvo strednej školy v meste Hengelo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu