Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Maratónci volili medzi istou smrťou a ohňom

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SYDNEY - Lesný požiar obkľúčil skupinu ôsmich amatérskych maratónskych bežcov v západoaustrálskej voľnej prírode a museli voliť medzi istou smrťou alebo behom cez oheň. Austrálskej televízii to dnes z nemocničnej postele v Perthe povedal 44-ročný Michael Hull, ktorý utrpel popáleniny na 20 percentách tela. Dve mladé ženy bojujú o život.

Kate Sandersonová (35) a Turia Pittová (24) utrpeli v piatok popáleniny na 70 percentách tela, Hull a bežec na 20 percentách. O zvyšných štyroch bežcoch médiá neinformovali, uviedla agentúra DPA.

"Museli sme sa rýchlo rozhodnúť, či zhoríme hneď na mieste a bude to náš koniec, alebo či sa otočíme a prebehneme cez ohnivý múr," povedal Hull televízii ABC. "Vedeli sme, že plamene šľahajú vysoko, ale vedeli sme tiež, že na druhej strane už nie je nič, čo by mohlo horieť," dodal.

Požiar ich uväznil v rokline blízko letoviska El Questro v oblasti Kimberly. Polícia vyšetruje, či nebol požiar založený úmyselne. Stokilometrový maratón mal aj 40 zahraničných účastníkov. Trojdňovú akciu po piatkovom incidente zrušili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu