Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Syna drží 23 rokov na reťazi v stodole: Je to pre jeho dobro!

Dôchodkyňa syna strihá aj kúpe Zobraziť galériu (4)
Dôchodkyňa syna strihá aj kúpe

CHONGQUING - V Čínou v týchto dňoch otriasa prípad mentálne chorého muža, ktorého jeho vlastná matka drží na reťazi v stodole. Šokujúce zaobchádzanie odôvodňuje tým, že "je to pre jeho vlastné dobro".

Xiao Anrongová (76) vyhlásila, že sa o syna bojí, pretože keď umrie, nebude sa mať o neho kto postarať. Okrem Tanga (40) má síce ešte ďalšie dve deti, tie sa však odsťahovali. Žena ho preto sama kŕmi, kúpe a strihá.

Nahého ho priviazaného na reťazi, ktorá je upevnená v jednej zo stien stodoly, vraj drží preto, lebo vždy roztrhá všetky šaty, čo dostane a sám pre seba predstavuje nebezpečenstvo. Po 23 rokoch života v neľudských podmienkach sa už Tang nedokáže poriadne postaviť a chodiť, pretože svaly na nohách mu úplne ochabli. Spáva na holej zemi, lebo neznáša slamu, ktorou je vyplnený matrac.

Jeho matka musí mesačne vyžiť v prepočte z osemnástich eur. "Prežívame len tak-tak. Máme dobrých susedov, ktorí nám občas darujú nejaké jedlo. Ale čo bude so synom, keď tu už nebudem?," zamyslela sa Xiao. Po tom, ako prípad vyšiel najavo, je zrejme už len otázkou času, kedy zakročia úrady.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu